Sunday, February 14, 2016

හත් මාලුව


මේ කියන්න හදන්නේ නම් ගමේ කෑමක් ගනයි.අපේ ආත්තම්මලා නම් මේ කම රසට හදන්න දන්නවා,
අවශ්ය දේවල්
කජු 50 g
කොස් අට 15ක්
 මෑ කරල්
වම්බටු 50 g
ශුද්ධ කරගත් අර්තාපල් 25 g
වට්ටක්කා දලු ස්වල්පයක්
අලු කෙසෙල් ගෙඩි 2ක්
පොල් ගෙඩියක පමන මිටි කිරි හා දියකිරි
මිරිස් කුඩු තේ හැදි 3 ක්
තුනපහ කුඩු
තලාගත් එනසාල් කරල් 2 ක්
සූදුරු කුඩු ස්වල්පයක්
උලු හාලට 10 ක්
පෙති ගසා ගත් රතු ලූනු ගෙඩි 2 ක්
තලා ගත් සුදුලූනු බික් 3ක්
කරපිංචා,රම්පේ, ස්වල්පයක්
අමු මිරිස් කරල්2ක්
පොල් තෙල් මේස හැදි 5ක්
හරි,අමාරුවෙන් වුනත් හදා ගත්තොත් ගොඩක් රස වගේම ගුණ ආහරයක්
භාජනයක් ගෙන එයට කජු හා වතුර දමා විනාඩි 25 ක් පමණ පෙගෙන්න  තබා පොතු ඉවත් කර ගන්න.කොස් අැට 2 ට කපන්න.
මෑ කරල්,වම්බටු,අර්තාපල්,අලු කෙසෙල්  කුඩාවට කපා පසෙක තබන්න.
වෙනත් භාජනයකට තෙල් දමා රත් වූ පසු පෙති ගසා ගත් රතු ලූනු, සුදු ලූනු, රම්පේ,කරපිංචා,කුඩාවට කප ගත් අමු මිරිස් එකතු කර හොදින් රන්වන් පැහයට බැද ගත් මිරිස් කුඩු,තුන පහ, සූදුරු කුඩු, එනසාල් එකතු කර හොදින් කවලම් කරන්න.
කලින් කපා ගත් කජු ,කොස් අැට , මෑ කරල්,වම්බටු ,අල,අලුකෙසෙල් දමා දියකිරි එකතු කර උලු හාල්, වට්ටක්ක දලු ,මිටිකිරි දමා මද ගින්නේ විනාඩි 10ක් පිස ගන්න.
ම්ම්  හොද සුවදක් එනවා නේද ? දැන් ආඩම්බරයෙන් පවුලේ අය සමග රස බලන්න සරසා මේසයට යවන්න පුලුවන්.



No comments:

Post a Comment