Tuesday, February 9, 2016

කජු වලින් රසම රස වෑන්ජනයක්


කජු කන්න කවුරුත් ආසයි නේද?හරි එහෙනම් තනියම උත්සාහ කරලා බලන්නකෝ.
මේ දේවල් හොයාගන්නකෝ
කජු 200 g
ශුද්ද කරගත් ලපටි තිබ්බටු 50 g  තලන්න එපා
කුඩාවට කපාගත් රතු ලූණු 30 gක්
අමු මිරිස් කරල් 2ක්
රම්පේ,කරපිංචා,කුරුදු පොත්තක් 
2ට පලා ගත්සුදු ලූණු බික් 3ක් 
උළු හාල් තේ හැදි 1/4 ක්
කහ තේ හැදි 1 ක්
කරි කුඩු මේස හැදි 1ක්
උම්බලකඩ කුඩු මේස හැදි  1/2ක්
දියකිරි කෝප්ප 2 1/2ක්
මිටි කිරි කෝප්ප 1/2ක් 

හරි දැන් හදමුකෝ
කජු ,කහ සහ ලුනු දිය කල වතුරේ දමා තරම්ක් තම්බා ගන්න.
දන් වෙනත් භාජනයක් ගෙන එයට කජු දමා ලියාගත් ලූණු,අමු මිරිස්,රම්පේ,කුරුදු පොතු, සුදු ලූනු ,උළු හාල්,කහ,කරි කුඩු, උම්බලකඩ, දියකිරි දමා මද ගින්නෙ තම්බා ගන්න.
කජු ටික තැම්බුනාට පස්සෙ ලපටි තිබ්බටු දමන්න.
ඉන්පසු මිටිකිරි දමා ලිප තබා උතුරවා ගන්න,මතක තියගන්න,කජු අතින් පොඩි කරන්න ගානට තැම්බිලා තියෙන්න ඕනි.
අවුරුදු කෑම මේසයට නම් කදිමයි.


No comments:

Post a Comment