- වම්බටු 150g
- රතු ළූණු 50g
- අමුමිරිස් කරල් 7ක්
- අඹ චට්නි මේස හැදි 2ක්
- කුඩාවට කපා ගත් ළූණු 20g
- කුඩාවට කපා ගත් සුදු ළූණු 10g
- මිරිස් කුඩු තේ හැදි 2ක්
- තක්කාලි සෝස් තේ හැදි 4ක්
- විනාකිරි මේස හැදි 4ක්
- සීනි තේ හැදි 3ක්
- ලුණු,ගම්මිරිස් රස පදමට
හදන්නේ මෙහෙමයි
දිගට සිහින්ව කපා ගත් වම්බටු රන්වන් පැහැයට බැද ගන්න.රතු ළූණු ශුද්ධ කර සෝදා පසෙක තබා ගන්න.වෙනත් බදුනක් ගෙන එයට තෙල් ස්වල්පයක් දමා රත ් වූපසු එයට කුඩාවට කපා ගත් ළූණු, සුදු ළූණු දමා රන්වන් පැහැවන තුරැ බැද ගන්න .එයට මිරිස් කුඩු,විනාකිරි එකතු කරන්න.ඉන් පසු රතු ළූණු අමුමිරිස්බැදගත් වම්බටු දමා නටවා ගන්න.සීිනි,තක්කාලි සෝස්,අඹ චට්නි හා පදමට ලුණු,ගම්මිරිස් දමා කවලම් කර විනාඩි කීපයකට පසු ලිපෙන් බා ගන්න. දැන් හරි.
දවස් කීපයකට පසු රස බලන්න
No comments:
Post a Comment